Sheasmör

Ingredienser:
100% oraffinerat sheasmör (paradoxa). Kan innehålla spår av nötter. 

Vad är sheasmör bra till?

Både sheasmöret och black soap har både antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper och kan med dessa egenskaper vara helt magiska mot olika typer av hud- och håråkommor såsom: eksem, psoriasis, akne, akne ärr, torr hy, torrt/skadat/brutet hår, mjäll, sår/klåda i hårbotten hyperpigmentering, bristningar, perioral dermatit, keratosis pilaris, svampinfektioner – och så mycket mer. 

Både sheasmöret och black soap kan passa alla hudtyper – alltifrån torr till oljig hy! 

Oftast undviker personer med oljig hy/akne- och finnbelägen hy vegetabiliska oljor för att det är sagt att dessa täpper till porer, leder till finnar och gör hyn ännu mer oljig. Detta behöver inte stämma gällande det oraffinerade sheasmöret! 

Vegetabiliska oljor rankas ur en komedogen skala (0-5). Denna skalan redogör för hur pass  sannolikt det är att oljan täpper igen porer och orsakar finnutbrott samt leder till oljig(are) hy. Oraffinerat sheasmör ligger på 0-gradig skala, vilket gör sheasmöret till en icke-komedogen vegetabilisk olja. Detta betyder alltså att du som har aknebelägen hy/mycket porer/finnar och oljig hy – inte behöver vara rädd för att använda sheasmöret! Tvärtom – det kan verka helt fantastiskt mot ovannämnda hudproblematik! 

Hur använder man sheasmör?

Smöret är en vegetabilisk olja som man kan smörja på som en kräm. Den kan användas som en dag- och nattkräm och kan passa alla hudtyper. Ta en bit sheamsmör, gnugga mellan handflatorna och smörj på önskat område. Sheasmöret kan också användas till håret som en inpackning. Du kan smälta smöret över vattenbad/micro, fördela över håret och ha i ett par timmar (bäst effekt ges när man har den över natten) och skölj sedan noggrant ur med schampo och balsam. 

Hur ofta kan man använda sheasmör?

Sheasmöret kan användas varje dag!

Kika på Instagram-kontot aidakn för att se före/efter bilder och kunders feedback!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.