Historia

Vad är sheasmör och black soap bra till  och hur ofta kan man använda respektive? 

Både sheasmöret och black soap har både antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper och är magiska mot olika typer av hud- och håråkommor såsom: eksem, psoriasis, akne, akne ärr, torr hy, torrt/skadat/brutet hår, mjäll, sår/klåda i hårbotten hyperpigmentering, bristningar, perioral dermatit, keratosis pilaris, svampinfektioner – och så mycket mer. 

Både sheasmöret och black soap passar alla hud typer – alltifrån torr till oljig hy! 

Oftast undviker personer med oljig hy/akne- och finnbelägen hy vegetabiliska oljor för att det är sagt att dessa täpper till porer, leder leder till finnar och gör hyn ännu mer oljig. Detta stämmer alltså inte gällande vårat oraffinerade sheasmör! 

Vegetabiliska oljor rankas ur en komedogen skala (0-5). Denna skalan redogör för hur pass  sannolikt det är att oljan täpper igen porer och orsakar finnutbrott samt leder till oljig(are) hy. Oraffinerat sheasmör ligger på 0-gradig skala, vilket gör sheasmöret till en icke-komedogen vegetabilisk olja. Detta betyder alltså att du som har aknebelägen hy/mycket porer/finnar och oljig hy – inte behöver vara rädd för att använda sheasmöret! Tvärtom – det är känt för att vara helt fantastisk mot ovanstående hudproblematik! 

Hur ofta?
– Sheasmöret kan användas varje dag! 

Black soap passar, precis som sheasmöret, också alla hud typer. Med sheasmöret som huvudingrediens och askan från rostade palmblad, lämnar tvålen efter sig fukt på hyn men också en känsla av renhet! 

Hur ofta?
– Black soap kan användas varje dag, däremot kan personer med extremt torr och överkänslig hy uppleva att de blir torrare av att använda black soap varje dag. Detta är för att black soap, med askan som ingrediens, exfolierar hyn. Detta är också nödvändigt för att rensa hyn från orenligheter och döda hudceller – men minska i vilket fall som helst användandet till varannan dag, vad tredje dag eller det som passar dig bäst.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.